6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak Arazilerde Aranan Şartlar

Yenilenebilir enerji yatırımlarının son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmesinden kaynaklı olarak güneş enerjisi santrali için arazide aranan şartlar da kişiler tarafından bilinmelidir. Güneş enerjisi yatırımlarına olan ilginin son derece artmasına bağlı olarak kişilerin almak istedikleri sonuçlar ve de bunu sağlamaya yönelik gelişmeler hakkında da bilgi sahibi olmasında fayda vardır. Bu nedenle güneş santrali hemen her koşulda kurulamayacağı için kişiler tüm şartları uygun hale getirmelidir.

Güneş enerjisi santrallerinin kurulmasını sağlamak adına arazilerin en iyi şekilde şartları taşıması ve de uygun olarak hazır edilmesi gerekmektedir. Arazilerde aranan şartlar ne kadar iyi bilinirse kişiler uygumla ve de işlemlere o derece iyi şekilde başlayabilir. Güneş enerjisi santralinin kurulması adına bazı kriterler ve olması gereken unsurlar son derece önemli olduğundan insanların bunlara dikkat etmesi ve de istenen sonucu almak adına profesyonel manada çalışması gerekmektedir.

Daha etkin ve de insanların işlemlerinin kolaylıkla yerine getirebilecekleri araziler sayesinde sorunsuz ve de doğru olarak bir güneş santralinin kurulması da söz konusu olur. Kurulması planlanmakta olan güneş santralinin de arazi bakımından özellikleri, doğru seçimlerin yapılması ve hassas olan kesinlikle bulundurulması gereken noktaların bilinmesi de o derece önemlidir. Bundan dolayı kişiler doğru arazi bulmak ve bu santrali gerçekleştirmek için doğru seçimleri yapmalıdır.

Güneş enerjisi santrali için araziler nasıl olmalıdır? Kişilerin en baştan en sona kadar her türlü detaya hakim olacak şekilde en iyi anlamda sonuç alması için kesinlikle arazi özelliklerini ve de nelerin gerekli olduğunu bilmelidir. Bu nedenle insanlar ulaşmak istedikleri hedefe daha rahat ulaşmış olarak istedikleri sonucu almak için de bu araziden ve uygulamalardan faydalanabilir.

Güneş enerjisinden istenen sonucun alınması için insanlar en iyi anlamda arazi kurulumunu ve de hangi arazilerin de işe yaramakta olduğun u bilerek hareket etmelidir. Bunun sayesinde hem güneş enerji santrali doğru yere kurulmuş olarak hem de insanların istedikleri sonucu almasına paralele olarak hareket edilmiş olur.

Araziler İçin Hangi Özelliklerin Olması Gerekir?

Kişilerin güneş enerjisi santralinden faydalanması ve de uygulamaya, işlemlere başlaması için kesinlikle ne gibi özelliklerin olması gerektiğini bilmelidir. Bu durumda profesyonel ve uzman şekilde bu alana giriş yapılarak aranan sonuçlara kavuşulmasın da sağlanmış olur. Santrallerin daha verimli ve de istenen şekilde çalışmasına yönelik bazı kriterler ve noktalar olduğu için kişiler bunlara dikkat ederse daha doğru sonuçlar alınır.

1.    Marjinal Tarım Arazisi Raporu

Güneş enerjisi santrali için arazinin kesinlikle marjinal yapıda olması ve verimli topraklara sahip olup olmadığı araştırılıp öğrenilmelidir. Bu nedenle kişiler ilk olarak arazilerdeki özellik bakımından marjinal durumuna bakmalıdır. Eğer arazi santral kurulumu için gerekli durumdaysa kişilerin bu arazilerde istedikleri santrali yaptırması söz konusudur. Güneş enerjisi santral arazi özellikleri içerisinde verim ve de marjinallik son derece önem arz eder. Bu nedenle arazi seçiminde ilk olarak bu unsurlar önem arz eder.

İl tarım müdürlüğüne gidilerek kişilerin dilekçe yazması ve bu rapor için başvuruda bulunması gerekir. Daha sonrasında ziraat mühendisi kişilerin bu belirtmekte oldukları araziye giderek her türlü incelemeleri ve araştırmaları yapıp tüm detayları raporlamaktadır. Daha sonrasında ise raporun sonucu kişiler gönderilerek arazinin uygun olup olmadığı anlaşılmış olur.

2.    Trafo Merkezine Uzaklık

Güneş enerjisi santralinin kurulması adına kişilerin trafo merkezine olan uzaklığı bilmesi ve de buna göre olan en uygun araziye yönelmesi daha mantıklı olur. Bu nedenle kişilerin kurmak istedikleri Güneş enerjisi santrali kurmak için neler gerekli? Arazinin trafo merkezine olan uzaklığı en yüksek olarak 20 km mesafede olmalıdır. Daha fazlası olmaması gerektiğinden kişilerin buna dikkat etmesi ve de trafodan o kadar uzak kalmaması önem arz eder.

3.    Güney Cepheli Arazi

Arazinin veriminin daha iyi şekilde daha fazla artırılmasını sağlamak için kişilerin güney cepheli olan arazilere yönelmesi ve de bunları tercih etmesi gerekmektedir. Bu sayede araziden istenen sonucun alınması da mümkün olur. Herkesin istediği şekilde aranan şartları da uygulayarak ve de her şeyin mümkün olduğunca geçerliliğini koruyarak hareket etmesi için bu detayları dikkate almasında fayda vardır.

Güneş enerjisi santral arazisi nerelerde bulunur? Olması gereken alanlar güney cepheli ve de trafo merkezli olduğunda insanlar daha iyi şekilde hedefine ulaşabilir. Çok düşük olan sıcaklıklarda ya da kişilerin istediği kısa süre içerisinde sonuç almaları beklenmediği için güney cephesine yoğunlaşmak daha doğru ve yerinde olur.

4.    Tozlanma Analizi

Arazi etrafının en iyi şekilde ayarlanması ve de tercih edilmesi alınmak istenen sonucu da doğrudan etkiler. Bu yüzden tozlanma analizinin yapılması ile kişiler daha uygun ve daha doğru olan alana santral kurabilir. Tozlanma analizinin düzenli olarak yapılması panellerin daha aktif ve de daha verimli şekilde çalışmasını sağlamakta olduğundan insanlar bu anlamda her zaman dikkatli olmalıdır. Güneş enerjisi santrali için tozlanma analizi de önemlidir.

5.    ÇED Muafiyet Raporu

Güneş enerjisi santralleri çevresel etki değerlendirmesinden muaf tutulur. Bundan dolayı kişilerin bu muafiyeti alması ve de bunun raporunun da ellerinde hazır olmasını sağlamak için gerekli işlemleri yapmalıdır. Güneş enerjisi için gerekli olan bu raporun alınması için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat etmesi gerekmektedir. Bu sayede raporun alınması da en kısa süre içerisinde gerçekleşmiş olur.

Güneş enerjisi santral arazisi için gerekli belgeler içerisinde kesinlikle muafiyet raporunun alınması ve insanların da bunu temin etmesi için gerekli olan tekili mercie gitmesi gerekmektedir. Daha etkili ve de doğru bir iş, uygulama yapabilmek için kişilerin tüm detaylara hakim olması son derece önem arz eder. Başvuruların e – ced sistemi ile de takip edilip sonuçların öğrenilmesi mümkündür.

6.    Enerji Dağıtım Şirketine Başvuru

ÇED muafiyet belgesinin hazırlanmasından sonra kişilerin enerji dağıtım şirketine başvurması gerekmektedir. Bölgede yer alan dağıtım şirketleri de bu başvuruları inceleyerek başvurular değerlendirilmektedir. Değerlendirme komisyonunun kararı ve de sonucu da web sitesi üzerinden kişiler için paylaşılır. Kişilerin evrakları ve de belgeleri eksik olursa en fazla 10 gün hak tanınır. Güneş enerji arazisi nasıl kurulur? Kişilerin tüm bu işlemleri ve de adımları uygulaması ile kurulu sağlaması mümkün olur.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

e-Devlet Doğrulanmış İlan Sistemi Nedir?

Bilgi BankasıBirevim

En Az Yakan SUV Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Taks ve Kaks Emsal Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Bilgi BankasıBirevim

Ülkemizde Satılan 3 Tekerlekli Motosiklet Modelleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

thirteen + 17 =