Birey olarak kurabileceğiniz firmalara şahıs şirketi adı verilir. Kişi şirketleri, anonim ve limited firmalardan daha küçük yapıda olan bireysel şirketlerdir. Bu şirketler, küçük veya orta ölçekli faaliyet gösterecek yapılara hitap eder. Kurye şirketi olarak da tabir edeceğimiz, E- ticaret için firma kurmak istiyorsanız bir muhasebeci ve mali müşavir danışmanlığı almanız yararınıza olacaktır. Şirket oluşturmak için dilerseniz gereken belgeler ve evrakları mali müşavire iletmeniz, dilerseniz de belgeleri kendiniz toplayıp alakalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne iletmeniz yeterlidir.
Şahıs şirketi kurmak için birtakım evraklara gereksiniminiz vardır. Şahıs firması kurmak için gereken belgeler şöyle sıralanır:
- Mali Müşavir vekaleti
- İmza beyannamesi
- Tapu fotokopisi veya kira kontratı
- İkametgâh
- Araç alış senedi ve ruhsat
- Nüfus cüzdan sureti
- Vesikalık fotoğraf
Kurye Şirketi Kurma Adımları
Büyük ölçekli olmayan kurye şirketleri müşterilere sundukları özel ilgi sayesinde gün geçtikçe büyüme gösterirler. Ulusal şirketlerde programlanmamış ve aynı günde yapılan teslimatlar söz konusu olmazken, bu tür hizmetleri küçük ölçekli kurye şirketleri yerine getirmektedir.
Birçok insan, bir paketi gönderecekleri sırada bildikleri ve güvendikleri insanlarla çalışırken kendilerini güvende hissederler. Özel ihtiyaçlar yerel pazara güzel fırsatlar da sunmaktadır. Küçük ölçekli bir kurye şirketi açıp bu fırsatları değerlendirerek güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Peki kurye şirketi nasıl kurulur?
- Bir kurye şirketi kurmadan önce ne tür şeyler taşıyacağınıza ve hangi coğrafik bölgeye hizmet edeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bu adımdan sonra sunacağınız hizmetlerle doğru orantılı olarak güvenilir bir araç almanız ya da kiralamanız gerekmektedir.
- Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra sıra, gereken ruhsat ve izinleri almaya gelir. Bunun için ilgili resmî kurumlara başvurabilirsiniz. Bağlı olduğunuz belediyenin internet sayfasına girerek başvuru formlarına ulaşıp gereken belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyeye başvuru formunuzla müracaat edin. Gerekli olan ruhsat ve izinleri muhakkak almanız gerekir. İşletmenizi başarılı bir şekilde yönetmeniz için bu işlem çok önemlidir. Bunun dışında vergi dairesine başvurarak vergi işlemlerinizi de halletmeniz gerekmektedir.
- Diğer bir adım, sigorta adımıdır. Taşıt sigortasına ek olarak araç ticari amaçla kullanılacağından mesleki sigorta da yaptırmanız gerekmektedir. Taşınacak paketlerin sigortalanması da çok önemlidir. Uygun sigorta türünü ve kapsamını bir sigortacıya danışarak öğrenebilirsiniz.
- Programlama ihtiyaçlarınız günlük olarak değişeceği için bunu karşılamak adına bağımsız yüklenicilerle çalışmayı hesaba katmanız gerekmektedir. Bunun dışında gönderileri programlamak ve sürücülerle iletişim kurmak için güvenilir bir yöntem belirlemelisiniz. Sonraki adım müşteriler için telefon hattı tahsis etmek olacaktır. Sürücülere çift yönlü iletişim aygıtı aracılığıyla teslimat şartlarını göndermeli ve teslimat zamanını doğru olarak tahmin etmek için yazılım kullanmalısınız.
- Bu işlemler kadar önemli olan diğer konu da hizmetlerinizin reklamını yapmak olacaktır. Teslimat yapılan araca çekici bir işaret yerleştirmeniz, açılış yaptığınızda basın bülteni göndermeniz, potansiyel müşterilere broşürler ve kartvizitlerler göndermeniz yapacağınız tanıtım çalışmalarından bazılarıdır.
Kurye şirketi kuracaksanız teslimatların yapılacağı araçları da satın almanız gerekmektedir. Teslimatlarda kullanılacak motosikletler için gereken finansman desteği ise Birevim Motosiklet Finansmanı ile ayağınıza kadar geliyor! Birevim tarafından oluşturulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinden işletmenizin bütçesine uyanı hemen seçin, işletmenizin ihtiyacı olan motosiklet alım işlemlerinizi ertelemek zoruna kalmayın. Birevim Motosiklet Finansmanı ile ihtiyaç duyduğunuz finansman desteği, banka kredisi kullanmanıza gerek kalmadan, ek masraflar ve yüksek faiz yükü altına girmeden sizin olacak.